ד"ר ירון ואטס, חולה הקוליטיס כיבית קשה ומתמחה בשיקום, מספר איך שינוי הרגלי חיים הוביל להכרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין כמקדם בריאות מארגון HPH NETWORK העולמי

המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית קיבל לאחרונה הכרה רשמית של ארגון הבריאות   HPH NETWORK  (The International Network of Health Promoting Hospitals & Health Services) כמרכז רפואי שמקדם אורח חיים בריא. ההכרה ניתנה על בסיס תכנית ארבע שנתית שנהגתה למען קידום אורח חיים בריא בקרב הצוות המטפל, המטופלים והקהילה.

תחילת הדרך

ד"ר ירון  ואטס בן 39 מרחובות נשוי ליעל  שעובדת כמרפאה בעיסוק + 3 ילדים. ירון התחיל את הקריירה המקצועית כרופא משפחה מסיים התמחות ברפואת שיקום בבית חולים לוינשטיין ברעננה, מספר על הדרך שעבר מרופא אסירים באיטליה לרופא שיקומי בבית חולים לוינשטיין.

ירון מספר "  למדנו באיטליה וגרנו שם  11 שנים. באיטליה  סיימתי לימודי רפואה. לאחר סיום הלימודים, סטאז' ומבחן רישוי איטלקי, עבדתי במספר עבודות, תחילה כרופא משפחה, רופא תורן בבית החולים Santa Maria delle Grazie  בעיר Voghera ובהמשך כרופא בבית כלא מקומי בעיר Pavia  שליד מילאנו, כך שזכיתי לעבוד עם אוכלוסיות מגוונות מאוד"

כשחזרנו לארץ  הכיוון היה רפואת משפחה, זה היה הרקע שלי, ראיתי בזה המשך דורות, סבא שלי היה רופא משפחה.

במהלך הסטאז' בישראל הגעתי לבית חולים לווינשטיין כדי להכיר רפואת שיקום  והרגשתי שזה המקום בו אני רוצה להיות ובו אוכל להשפיע.

רפואת שיקום

רפואת  שיקום פוגשת את המטופל בנקודה חלשה בחייו, אנשים בריאים שפתאום כל עולמם משתנה ולא רק עולמם, כל הסביבה שלהם צריכה להתמודד שינוי, השינוי לא רק פיזי אלא גם רגשי והטיפול מערב תחומים שונים של רפואה, בדגש על תפקוד, כך שנדרשת הבנה עמוקה של כל מטופל על מנת שיזכה בשיקום מיטבי. גם משך השיקום שונה מאשפוז רגיל, השיקום הוא תהליך ארוך יותר ובית החולים הופך להיות סביבת החיים של מטופלים לתקופה ארוכה ומשמעותית. אבל שם לא מסתיים התהליך. גם אחרי שהמטופל משתחרר לביתו, יזדקק ברוב המקרים להמשך מעקב ולרוב גם לשנות את אורח חייו על מנת להימנע מהתדרדרות תפקודית או למשברים רפואיים מתמשכים. לדוגמא חולה סכרת מגיע לשיקום עקב קטיעה חייב לסגל הרגלי בריאות שיסייעו במניעת ההחמרה של המחלה.

להמשך הכתבה לחצו כאן 

.