מאת: ענת גוטליב

זמן הכנה:

30 דקות -/+

רמת קושי: 

קל

מצרכים: 

     100 גרם שמן זרעי ענבים או קנולה (חשוב שיהיה ניטרלי)
     4 כפות קמח לבן
     1 כוס “חלב” סויה ללא תוספת סוכר
     4 ביצים
     “גבינת” סויה (עדיף טופוטי) בסגנון שמנת
     “גבינה צהובה” טבעונית מגורדת

אופן הכנה:

חלק א – 7 דקות גג.

יש לחמם תנור מראש ל 160 מעלות

מכינים בצק רבוך:

מחממים שמן בסיר (לא יותר מידי)

מוסיפים קמח ומערבבים עד שצבעו משתנה לזהוב

מוסיפים כוס “חלב” סויה ומערבבים ביסודיות עד שנפרד מהדפנות

מורידים מהאש ומוסיפים ביצה אחר ביצה תוך ערבוב היסטרי.

אפייה ראשונה:

שופכים את הבלילה לתוך תבנית רחבה עם נייר אפייה – ולתנור עד שמזהיב.

מצננים כ 10 דקות (לא לכבות את התנור!)

חלק ב – 5 דקות

מורחים 3/4 מתכולת “גבינת” שמנת סויה בצורה יפה  על כל שטח הבצק עם לקקן ומפזרים “גבינה צהובה” טבעונית מגורדת לפי החשק.

מגלגלים לרולדה יפה ומהודקת

מורחים את שארית ה”שמנת” על החלק העליון ועוד קצת מגורדת מעל

אפייה שנייה:

10 -15 דקות

תלוי בסוג הגבינה הצהובה שהשתמשתם

משך בישול\אפייה:

15-20 דקות

הערות:

ניתן להוסיף ירקות מבושלים בתוך הרולדה. אפשר לעשות בגרסה מתוקה עם חלב סויה ממותק ו”גבינת” קוקוס. לא יאימנו לכם שזה לא חלבי!